Edilul capitalei, de 9 mai: Este de datoria noastră să ținem minte trecutul și să nu mai avem niciodată astfel de orori

Edilul Capitalei, Ion Ceban, împreună cu echipa primăriei, a depus astăzi flori la Complexul memorial ”Eternitate”. Primarul a declarat că, de 9 mai, îi comemorează pe cei care...

Edilul Capitalei, Ion Ceban, împreună cu echipa primăriei, a depus astăzi flori la Complexul memorial ”Eternitate”. Primarul a declarat că, de 9 mai, îi comemorează pe cei care și-au pierdut viața în cel de-al Doilea Război Mondial și, totodată, le-a urat sănătate veteranilor care mai sunt în viață.

”Este de datoria noastră să ținem minte trecutul și să nu mai avem niciodată astfel de orori. Istoriile de viață din război, ni le-au povestit chiar bunicii, rudele, sau cunoscuții noștri care au fost martori implicați ale acelor timpuri. Nu putem uita de acele evenimente, când milioane de oameni și-au pierdut viața. Datele statistice spun că 650 de mii de oameni din Moldova au murit în acest război crâncen”, a declarat edilul.

De asemenea, la complexul ”Eternitate” este organizată și o expoziție „Prin prisma evenimentelor și personalităților” despre istoriile de viață a unor persoane care au luptat și anumite evenimente păstrate în arhivă.

”În fiecare an venim cu familia și depunem flori. Fiecare alege cum crede că este corect să procedeze și nu este momentul să facem politică. Eu cred că este corect să comemorăm și să privim demni spre viitor”, a mai adăugat primarul Ion Ceban.

In this article