Ședință de lucru: Șeful OIM la Poliția de Frontieră

Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, a avut o întrevedere cu șeful Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație în Moldova. Unul dintre subiectele de discuție a remarcat necesitatea...

Șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, a avut o întrevedere cu șeful Misiunii Organizației Internaționale pentru Migrație în Moldova. Unul dintre subiectele de discuție a remarcat necesitatea extinderii relațiilor de cooperare în contextul provocărilor actuale asupra securității regionale, transmite Breaking News.

Ședința de lucru a debutat pe teme de interes regional privind convergența angajamentelor derivate din competențele de activitate a fiecărei părți. În cuvântul său de salut, domnul Fredolin Lecari a apreciat în mod deosebit parteneriatul de lungă durată cu OIM, remarcând progresele înregistrate de Poliția de Frontieră datorită suportului continuu al partenerilor externi de dezvoltare.

De asemenea, a fost abordată discuția privind inițiativele de dezvoltare ale instituției, care urmăresc consolidarea capacităților de instruire ale angajaților Poliției de Frontieră, în special elevilor de la Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei. Totodată, s-a menționat rezultatele productive obținute la recenta instruire în cadrul căreia s-a furnizat noi cunoștințe în domeniul traficului de ființe umane, pentru 260 de polițiști de frontieră.

In this article


Join the Conversation