Schimb de opinii: Ministrul Tudor Ulianovschi cu Secretarul General al ONU

În marja Forumului Economic Mondial de la Davos, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut un schimb de opinii cu Secretarul General al Organizaţiei Naţiunilor Unite Antonio...

În marja Forumului Economic Mondial de la Davos, Ministrul Afacerilor Externe şi Integrării Europene, a avut un schimb de opinii cu Secretarul General al Organizaţiei Naţiunilor Unite Antonio Guterres, transmite Breaking News cu referire la democracy.md.

În cadrul discuţiilor, şeful diplomaţiei moldoveneşti a afirmat importanţa respectării principiilor dreptului internaţional şi Cartei ONU, care au stat la baza adoptării Rezoluţiei privind retragerea completă şi necondiţionată a trupelor militare străine de pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată, a fost comunicată intenţia ţării noastre de a avea o prezenţă mai activă a militarilor moldoveni la operaţiunile de menţinere a păcii sub egida ONU.

Secretarul General ONU a salutat decizia Guvernului Republicii Moldova privind deschiderea unor misiuni noi pentru a extinde prezenţa diplomatică a ţării noastre în Africa, America Latină şi Asia, subliniind că aceasta va contribui la consolidarea atât a relaţiilor bilaterale cu statele lumii, cât şi a dialogului multilateral pe arena internaţională.

 

In this article


Join the Conversation