Scandalul cu „afaceri sexuale” la SIS: Prima reacţie oficială a instituției

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a demarat o anchetă internă, după ce în presă au apărut imagini video scandaloase cu „afacerea sexuală” la SIS, la prețuri preferențiale, cu femei...

Serviciul de Informații și Securitate (SIS) a demarat o anchetă internă, după ce în presă au apărut imagini video scandaloase cu „afacerea sexuală” la SIS, la prețuri preferențiale, cu femei din stânga Nistrului. Amintim că doi angajați ai instituției discutau despre sexul comercial, iar cel care filmează îi propune interlocutorului său prostituate din stânga Nistrului la un preț de 50 de euro, serviciile cărora în realitate ar fi costat dublu sau triplu.

Într-un răspuns oficial expediat în adresa redacției Realitatea.md, responsabilii SIS menționează următoarele:

„În vederea elucidării tuturor circumstanțelor cazului menționat, Serviciul a demarat o anchetă internă, cu scopul de a realiza o investigație exhaustivă a eventualelor acțiuni ilicite. În dependență de rezultatele cercetării, vor fi luate măsurile legale ce se impun. Reiterăm poziția fermă a SIS asupra unei politici de toleranță zero față de orice încălcări ale cadrului normativ în vigoare și de acțiunile ce discreditează statutul de ofițer de informații sau afectează integritatea profesională și personală a angajaților”, se menționează în comentariul SIS.

Amintim că un șef de direcție din cadrul Serviciului de Securitate și Informații (SIS) l-ar fi filmat pe ascuns pe un șef-adjunct de direcție, din cadrul aceleiași instituții, în timp ce îi „propune” servicii sexuale, la prețuri preferențiale, cu femei din stânga Nistrului.

Sursele PulsMedia susțin că cei doi eroi ai acestui filmuleț ar fi doi șefi din cadrul Serviciului de Informații și Securitate. Cel care apare în imagine ar fi Vasile Talmăzeanu, adjunctul lui Gheorghe Racoviță, șeful Direcției Spionaj Extern, iar cel din spatele camerei de filmat este Radu Ciumacenco, șeful Direcției Integritate Teritorială, care de fapt este responsabil pe segmentul transnistrean și regiunea autonomă Găgăuzia.

Sursa: realitatea.md

In this article