Ion Ceban a efectuat o vizită oficială în statul american Carolina de Nord

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a efectuat o vizită oficială în statul american Carolina de Nord, unde a avut întâlniri cu autoritățile locale, mediul de afaceri...

Primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a efectuat o vizită oficială în statul american Carolina de Nord, unde a avut întâlniri cu autoritățile locale, mediul de afaceri și organizațiile neguvernamentale. Scopul vizitei a fost de a prelua cele mai bune practici și de a consolida colaborarea dintre Chișinău și partenerii săi americani.

În cadrul vizitei, primarul Ceban s-a întâlnit cu primarul orașului Greensboro, Nancy Vaughan, cu care a discutat despre posibilitățile de realizare a unor proiecte comune în domeniile educației, tineretului și infrastructurii. Chișinăul are semnat un acord de colaborare cu Greensboro din anul 2000, pe care primarul Ceban intenționează să-l reactiveze și să-l actualizeze.

“Republica Moldova are o colaborare frumoasă cu statul Carolina de Nord, care a implementat foarte multe proiecte sociale în țara noastră pe parcursul anilor. O agendă plină avem în aceste zile aici, întrevederi oficiale, inclusiv cu reprezentanții conducerii statului, mediului de afaceri, organizațiilor neguvernamentale, pentru a putea prelua cele mai bune practici”, a declarat primarul Ceban.

Primarul Chișinăului a mai avut întrevederi cu guvernatorul statului Carolina de Nord, Roy Cooper, cu reprezentanți ai Camerei de Comerț Americane și ai Asociației Naționale a Autorităților Locale din SUA. De asemenea, primarul Ceban a vizitat mai multe instituții de învățământ și culturale din Carolina de Nord, unde a cunoscut experiența americană în domeniul educației și culturii.

In this article