SCANDALOS! Liliana Nicolaescu-Onofrei, pe care Maia Sandu o numește consilier pe Educație, acuzată de PLAGIAT

Liliana Nicolaescu-Onofrei, pe care Maia Sandu a anunțat că o va numi consilier prezidențial pe probleme de educație și cercetare este acuzată de plagiat. Cercetătoarea moldoveancă Dorina Roșca,...

Liliana Nicolaescu-Onofrei, pe care Maia Sandu a anunțat că o va numi consilier prezidențial pe probleme de educație și cercetare este acuzată de plagiat. Cercetătoarea moldoveancă Dorina Roșca, care activează în prezent în Franța în domeniul sociologiei, a prezentat pe Facebook dovada faptului că Nicolaescu-Onofrei, când era ministrul al Educației în Guvernul Sandu, a plagiat un document important.

“Maia Sandu a mai desemnat câțiva consilieri prezidențiali. Printre aceștia se numără si Liliana Nicolaescu-Onofrei, pe educație si cercetare. Până aici, toate bune. Numai că, așa cum arată un studiu, realizat de Andrei Chiciuc, Gheorghe Cuciureanu, Vitalie Minciuna, în “Programul Național în domeniul cercetării și inovării pentru anii 2020-2023”, document redactat de aceasta, în calitate de ministră a educației în guvernul Sandu, bucăți întregi de text sunt, pur si simplu, plagiate din “Strategia Națională în domeniul cercetării, dezvoltării tehnologice și inovării pentru perioada 2014-2020 a României”, scrie Roșca.

Cercetătoarea moldoveancă spune că este nevoie de o anchetă pe acest caz.

“Dacă această doamnă, în calitatea ei de ministru al educației, a comis această fraudă intelectuală, ea nu are ce căuta în atare funcție. Ca cercetătoare, care își scrie textele cu multă suferință, cu multe nopți nedormite și după multe lecturi, eu mă simt insultată de așa “cadre” făcătoare de politici publice în domeniul educației și cercetării”, mai spune Roșca.

Amintim că și un alt candidat la funcția de consilier prezidențial, propus de Maia Sandu, a stârnit scandal în societate. Este vorba despre fostul ministrul al Finanțelor, Veaceslav Negruță, condamnat pentru depășirea atribuțiilor de serviciu, care a dus la prejudicierea statului cu 400 mii euro.

In this article