Satul Sofia nu mai este în carantină

Satul Sofia, din raionul Hâncești, a fost scos din carantină, instituită la 17 martie în legătură cu pericolul creșterii numărului de infectări cu coronavirus. Potrivit normelor OMS, dacă...

Satul Sofia, din raionul Hâncești, a fost scos din carantină, instituită la 17 martie în legătură cu pericolul creșterii numărului de infectări cu coronavirus. Potrivit normelor OMS, dacă timp de 14 zile de la ultimul caz constatat nu mai este înregistrat nicio infectare, atunci regimul de carantină este anulat. 

Tot astăzi, a fost scos din carantină și căminul nr.1 al Universității Tehnice din Chișinău. În ambele cazuri, anularea regimului de carantină a fost autorizată de Agenţia Naţională pentru Sănătate Publică.

La această etapă, în carantină sunt satul Bălceana, raionul Hâncești; orașul Soroca, orașul Ștefan Vodă și satul Carahasani din același raion. De asemenea, în carantină a intrat și orașul Edineț.

Președintele Igor Dodon a îndemnat repetat, astăzi, cetățenii țării să fie receptivi la interdicțiile impuse de Comisia pentru Situații Excepționale în perioada stării de urgență.

In this article