Igor Dodon a anunțat când va fi deschis centrul de triere de la Moldexpo, pentru persoanele cu simptome de COVID-19

De vineri, 3 aprilie, centrul de triere de la Moldexpo va deveni funcțional. Anunțul a fost făcut de președintele țării, Igor Dodon, după ședința Centrului Unic de Comandă....

De vineri, 3 aprilie, centrul de triere de la Moldexpo va deveni funcțional. Anunțul a fost făcut de președintele țării, Igor Dodon, după ședința Centrului Unic de Comandă.

„În Chișinău avem acum 196 persoane în spitale, avem în total aproape 1000 de locuri în Chișinău, iar de mâine începe să funcționeze centrul de triere de la Moldexpo, unde la prima etapă vor fi primiți până la 400 persoane, dar pe parcurs poate și câteva mii”, a spus Igor Dodon.

La centrul de triere de la Moldexpo vor fi duse, la prima etapă, doar persoanele cu simptome de COVID-19. După ce pacienții vor face testul, aceștia vor merge acasă sau la spital, în funcție de rezultate.

Primarul capitalei, Ion Ceban, a publicat astăzi imagini din saloanele, care deja au fost amenajate în pavilioanele Moldexpo.

“Încăperea a fost dezinfectată, mai urmează să fie dezinfectată încă odată până la primirea pacienților. Centrul este dotat cu băi și grupuri sanitare.”, a scris Ceban.

In this article