Șapte deputați, dați în judecată de o comunitate LGBT

Deputaţii Vladimir Voronin, Marina Tauber, Diana Caraman, Valeriu Muduc, Veaceslav Nigai, Inga Sibova și Nicolai Rusol au fost chemaţi în judecată de Centrul GDM. Comunitatea LGBT i-a atacat...

Deputaţii Vladimir Voronin, Marina Tauber, Diana Caraman, Valeriu Muduc, Veaceslav Nigai, Inga Sibova și Nicolai Rusol au fost chemaţi în judecată de Centrul GDM.

Comunitatea LGBT i-a atacat în judecată acești deputați după ce în 2022, înainte de marșul Pride, aceștia au afișat mai multe postere, pe care le-au suspendat de la geamurile Legislativului.

„În iunie 2022, cu trei zile înaintea Marșului Pride organizat la Chișinău, deputații PCRM și a partidului Șor, scos de atunci în afara legii, au organizat un flashmob la Parlament. Aceștia au afișat mai multe postere, pe care le-au suspendat de la geamurile Legislativului: „Nu dictaturii homosexuale”, „Moldova împotriva festivalului Pride”, „Nu discriminării valorilor tradiționale”, „Moldova nu e Sodoma””, se arată în mesajul Centrului.

Activiștii au cerut încasarea prejudiciului material si moral cauzat prin instigare la discriminare pe criteriu de orientare sexuala, în baza legii cu privire la asigurarea egalității.

Ulterior, deputatul Marina Tauber a venit cu o reacție și a declarat că Centrul GDM i-a acționat în judecată pe acești deputați pentru că au promovat valorile tradiționale.

„În stilul „vremurilor bune”, organizația Genderdoc-M, care reprezintă minoritățile sexuale din țara noastră,  ne acționează în judecată pentru simplul motiv că promovăm valorile tradiționale. Acele valori care sunt consfințite prin Constituția Republicii Moldova, unde este stipulat clar că „familia se întemeiază pe căsătoria liber consimţită între bărbat şi femeie”. Este o axiomă care, așa cum știm, nu necesită demonstrare”, a scris Tauber pe Facebook.

 

Sursa: Știri.md.

In this article