Săptămâna trecută au fost înregistrate 7 261 de cazuri de infecții virale respiratorii atât la copii cât și la adulți

În cadrul ședinței săptămânale de astăzi, 26 decembrie, a serviciilor primăriei Chișinău, șeful Direcției generale asistență medicală și socială a municipiului Chișinău, Boris Gîlca, a anunțat că peste...

În cadrul ședinței săptămânale de astăzi, 26 decembrie, a serviciilor primăriei Chișinău, șeful Direcției generale asistență medicală și socială a municipiului Chișinău, Boris Gîlca, a anunțat că peste 7 261 cazuri de infecții virale ale căilor respiratorii au fost înregistrate săptămâna trecută în capitală.

Astfel, această sumă este cu 2 040 mai mult decât în săptămâna precedentă și cu 5 040 cazuri mai multe decât aceeași perioadă a anului trecut. „În această perioadă avem o presiune mare pe infecțiile respiratorii atât la copii, cât și la adulți”, a menționat Boris Gîlca.

Potrivit acestuia, la Spitalul pentru Copii nr.1 au fost internați 130 de copii până la doi ani cu infecție respiratori și pneumonie, pe 100 de paturi existente în secție. La Spitalul Clinic Municipal de Boli Contagioase de Copii, în această dimineață au fost internați 129 de pacienți, la fel pe 100 de unități de paturi existente în spital. La fel, la Spitalul Clinic Municipal de Copii „Valentin Ignatenco” sunt internați 130 de copii cu complicații ale infecțiilor respiratorii

„Este o perioadă foarte complicată, este o situație epidemiologică fără precedent, cel puțin până acum. Probabil astăzi vor urma unele externări și vom putea suplini numărul de internări”. De asemenea, internări se efectuează și la Institutul Mamei și a Copilului din municipiul Chișinău.

Mai jos, puteți asculta întreaga Ședința săptămânală a serviciilor primăriei Chișinău din 26 decembrie 2022.

In this article