Șantaj cu poze intime. Un individ a lăsat o tânără fără 2.300 de euro și 3.000 de lei

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu cei ai Direcției generale urmărire penală a IGP, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au documentat acțiunile...

Ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu cei ai Direcției generale urmărire penală a IGP, sub conducerea procurorilor PCCOCS, au documentat acțiunile de șantaj ale unui bărbat care amenința o femeie cu răspândirea unor informații defăimătoare. Acesta a deposedat-o de mii de lei și euro.

Suspectul de 27 de ani a ajuns în vizorul polițiștilor după ce victima, o tânără de 24 de ani, a sesizat ofițerii de investigație.

Bănuitul a convins partea vătămată să-i transmită poze cu caracter intim, iar ulterior a solicitat și primit cu împrumut de la ea 3000 de lei și 2300 de euro.

Ulterior, când victima a solicitat restituirea banilor, suspectul i-a expediat o poză cu caracter intim în care apare fata, comunicându-i că  nu mai are datorii față de ea, iar în cazul în care o să insiste pe restituirea datoriei, va expedia pozele respective actualului ei prieten.

La cererea victimei de a-și primi banii s-a alăturat și actualul ei prieten, care în rezultatul conversației cu suspectul a fost amenințat cu răfuiala fizică și moartea.

La 20 februarie, polițiștii și procurorii, cu suportul mascaților de la  BPDS „Fulger”a IGP, au efectuat percheziții la domiciliul suspectului, unde au fost depistate și ridicate obiecte și probe ce demonstrează implicarea acestuia.

Bărbatul a fost reținut pentru 72 ore, iar conform legislației în vigoare persoana culpabilă de săvârșirea infracțiunii de șantaj, riscă închisoare de până la 5 ani.

In this article