România propune sancțiuni, după încercările de destabilizare a Moldovei

Ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat luni, înainte de participarea la Consiliul Afaceri Externe de la Bruxelles, că în acest context va recomanda propunerea pentru...

Ministrul român al Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, a afirmat luni, înainte de participarea la Consiliul Afaceri Externe de la Bruxelles, că în acest context va recomanda propunerea pentru un regim separat de sancţiuni, pentru încercările de destabilizare a Republicii Moldova de către Rusia.

“Avem un nou guvern la Chişinău, un guvern profund dedicat reformelor şi integrării europene a ţării. În acelaşi timp am văzut, cum a spus preşedinta Republicii Moldova, dezvăluirea planurilor pentru destabilizarea ţării de către Rusia. Cred că este extrem de important ca Uniunea Europeană să transmită azi, prin intermediul miniştrilor de Externe, un puternic mesaj de susţinere pentru rezilienţa şi securitatea Republicii Moldova”, a spus şeful diplomaţiei române, transmite breakingnews.md cu referire la Agerpres.

În legătură cu acest subiect, a arătat el, va recomanda “spre reflectare şi analiză juridică propunerea de a crea un regim separat de sancţiuni, pentru încercările de destabilizare a Republicii Moldova, a ordinii sale constituţionale şi a statului de drept”.

“În acelaşi timp, cred că este foarte important ca astăzi Consiliul să transmită susţinerea fermă în ceea ce priveşte înfiinţarea unei noi misiuni civile în Republica Moldova, în continuarea ajutorului privind interconectivitatea legat de reţelele de electricitate, cu UE, prin România, în acelaşi timp privind susţinerea perspectivei integrării europene a Republicii Moldova”, a spus Bogdan Aurescu.

Ministrul român a vorbit de nevoia susţinerii țării vecine prin granturi şi a amintit de Platforma creată de România, Germania şi Franţa în acest sens.

In this article