Sancțiuni mai dure pentru șoferii vitezomani sau care conduc beți

Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Justiţiei vor lucra la un proiect de modificare a Codului Contravenţional şi Codului Penal, astfel încât să fie înăsprită răspunderea pentru anumite încălcări...

Ministerul Afacerilor Interne şi Ministerul Justiţiei vor lucra la un proiect de modificare a Codului Contravenţional şi Codului Penal, astfel încât să fie înăsprită răspunderea pentru anumite încălcări ale legislaţiei rutiere. Despre aceasta a anunţat, într-un briefing de presă, secretarul de stat al MAI, Ianuş Erhan, după şedinţa Consiliului Naţional pentru Securitatea Circulaţiei Rutiere, transmite IPN.

Potrivit secretarului de stat, se vor înăspri pedepsele pentru depăşirea limitei de viteză, dar şi pentru şofatul în stare de ebrietate.

Ianuş Erhan susţine că MAI va continua operaţiunile „Nopţile Albe”, „Viteza”, „Semaforul” sau „Pietonul”. De asemenea, vor fi verificate întreprinderile care prestează servicii de testare tehnică. O propunere discutată este ca lista conducătorilor auto care sistematic încalcă legislaţia rutieră să fie făcută publică.

In this article


Join the Conversation