Salvatorii au spart peretele casei ca să scoată o femeie de aproape 400 de kilograme

Zeci de angajați de la serviciile de urgență au fost mobilizați miercuri, 10 mai 2023, pentru a evacua o femeie de 391 de kilograme din casa ei, unde...

Zeci de angajați de la serviciile de urgență au fost mobilizați miercuri, 10 mai 2023, pentru a evacua o femeie de 391 de kilograme din casa ei, unde locuia de cincisprezece ani. Operațiunea a fost pregătită de câteva luni a decurs conform planului. Femeia în vârstă de 62 de ani a fost transportată la spitalul din Nancy.

Femeia, care a trăit timp de aproximativ 20 de ani în Stenay, în apropiere de graniţa cu Belgia şi Luxemburg, a refuzat anterior să primească ajutor medical, conform postului France 3.

Mai multe luni au fost necesare pentru a pregăti operaţiunea. În cadrul acesteia a fost utilizată o ambulanţă pentru persoane supraponderale, împrumutată din Belgia.

O operaţiune de acest gen, cu un asemenea nivel de complexitate, nu a mai fost niciodată desfăşurată în Franţa, a declarat un reprezentant al autorităţilor locale.

Lucrătorii din cadrul serviciilor de intervenţii de urgenţă au demolat un perete de la primul nivel al casei şi au fost realizate găuri în tavan. Femeia a fost ridicată apoi şi scoasă pe fereastra de la parter.

Pe lângă pompieri specializaţi, la operaţiune au participat medici şi personal de asistenţă medicală. Unele străzi din zonă au fost închise.

In this article