Salvatorii au recuperat corpul unui minor care s-a înecat într-un bazin acvatic din localitatea Hincăuți

În seara zilei de 18 iulie angajații IGSU au fost alertați pentru a recupera corpul neînsuflețit a unui minor în vârstă de 16 ani care s-a înecat într-un...

În seara zilei de 18 iulie angajații IGSU au fost alertați pentru a recupera corpul neînsuflețit a unui minor în vârstă de 16 ani care s-a înecat într-un bazin acvatic din satul Hincăuți raionul Edineț.
Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 18:19. Potrivit primelor informații, în lacul din apropierea localității Hincăuți s-a înecat o persoană. La fața locului pentru efectuarea căutărilor subacvatice a intervenit o echipă de salvatori din cadrul Unității de salvatori și pompieri Edineț, care au extras cadavrul minorului de la o adâncime de 5 m. Toate circumstanţele cazului urmează să fie stabilite de către organele de resort.
În acest context, angajații IGSU îndemnă repetat populația să nu opteze pentru scăldatul în locuri neautorizate sau în iazuri și lacuri care nu sunt dotate cu stații de salvare. Mai mult, pentru prevenirea tragediilor este indicată supravegherea strictă a minorilor în preajma bazinelor acvatice și a spațiilor de agrement. Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență de la începutul anului și-au piedut viața în bazinele acvatice 37 de persoane inclusiv 5 minori.
In this article