Salariu de 33 mii lei, 2 apartamente, 4 conturi bancare și acțiuni la o companie petrolieră. Averea președintelui interimar al CC

Președintele interimar al Curții Constituționale, Liuba Șova, anul trecut a câștigat 411 433 de lei. Informațiile se regăsesc în declarația de avere a magistratului, prezentată la Autoritatea Naționale...

Președintele interimar al Curții Constituționale, Liuba Șova, anul trecut a câștigat 411 433 de lei. Informațiile se regăsesc în declarația de avere a magistratului, prezentată la Autoritatea Naționale de Integritatea. Potrivit documentului, 403 633 lei Șova a obținut din salariu (33 mii lei pe lună), iar 7800 lei – venit pentru darea în chirie a unui apartament.

Liuba Șova a mai declarat că deține două apartamente: unul are o suprafață de 51 de metri pătrați și este declarat la un preț de 282 362 de lei, echivalentul a puțin peste 14 mii de euro, iar cel de-al doilea apartament, cu o suprafață de aproape 50 de metri pătrați, este evaluat la 267 967 de lei, sau peste 13 mii de euro.

Precizăm că potrivit declarației de avere, ambele apartamente au fost procurate de către Liuba Șova în perioada anilor 1999-2011, când aceasta a activat în calitate de lector universitar și consilier la Curtea Constituțională.

Șova a mai declarat că are patru conturi bancare: trei sunt la o bancă din Republica Moldova, iar unul – în Germania. Precizăm că potrivit declarației de avere pe care Șova a depus-o când a fost numită judecător CC, aceasta avea un singur cont, cel din Germania.

Liuba Șova mai deține și acțiuni la compania petrolieră TIREX-PETROL” SA.

Averea judecătorului Liuba … by LibertyDreams

In this article