Sacrificiu uman într-un templu hindus, în India. O femeie a fost decapitată pentru ca un bărbat mort „să-și găsească liniștea”

Poliția indiană a arestat cinci bărbați acuzați că au făcut un sacrificiu uman, la aproape patru ani după ce într-un templu hindus s-a descoperit un trup de femeie...

Poliția indiană a arestat cinci bărbați acuzați că au făcut un sacrificiu uman, la aproape patru ani după ce într-un templu hindus s-a descoperit un trup de femeie fără cap.

Shanti Shaw, de 64 de ani, a fost ucisă și apoi decapitată cu o macetă, în 2019, în urma vizitei pe care a făcut-o la templul din Guwahati, un oraș din nord-estul Indiei. Dar poliția n-a reușit să facă niciun progres în anchetă până anul acesta, în luna ianuarie, când a fost aflată identitatea femeii și când a fost posibilă stabilirea unui cerc de suspecți, potrivit The Guardian.

După acest moment, ancheta a progresat rapid, fiind puși sub urmărire mai mulți suspecți, o parte dintre aceștia fiind încă în libertate.

„Cei cinci au plănuit uciderea femeii. Dar la faptă au participat în total 12 persoane”, a declarat Diganta Barah, comisar de poliție din Guwahati.

Barah a mai spus că cel care ar fi pus la cale crima este Pradeep Pathak, de 52 de ani, fapta făcând parte dintr-un ritual religios care marca un anumit număr de ani de la moartea fratelui său.

„Se pare că acuzatul credea că sacrificiul îi va liniști sufletul decedatului”, a mai spus ofițerul.

Pathak și alte patru persoane au fost arestate între 25 martie și 1 aprilie, iar poliția le caută și pe celelalte șapte persoane implicate. Biroul Național de Evidență a Crimelor din India a înregistrat 103 cazuri de sacrificii umane între 2014 și 2021.

Crimele rituale sunt de obicei săvârșite pentru a liniști zeitățile și sunt de regulă întâlnite în comunitățile tribale izolate, unde credința în vrăjitorie este puternică. Anul trecut, doi bărbați au fost arestați pentru că ar fi ucis un băiețel de 6 ani în capitala New Delhi.

Vinovații, ambii muncitori în construcții, au spus poliției că l-au ucis pe copil ca să-i aducă o ofrandă zeului hindus Shiva, pentru bogăție.

In this article