Percheziții la Hâncești: Funcționari, implicați într-o schemă imobiliară

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii CNA, desfășoară joi opt percheziții, ce vizează patru funcționari din Hâncești. Funcționarii ar fi...

Procurorii Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale (PCCOCS), de comun cu ofițerii CNA, desfășoară joi opt percheziții, ce vizează patru funcționari din Hâncești.

Funcționarii ar fi pretins și primit ilegal sume de bani pentru eliberarea documentelor destinate recepției finale a bunurilor imobile, în Hâncești și Ialoveni.

Schema infracțională de legalizare a construcțiilor vizează la moment opt persoane, care urmează a fi audiate în calitate de bănuit. Dintre acestea, patru sunt funcționari din administrația publică locală din Hâncești, cercetate pentru corupere pasivă, trafic de influență și abuz de serviciu – infracțiuni care ar fi fost comise începând din 2020.

Mai exact, potrivit materialelor administrate de procurorii PCCOCS și ofițerii CNA, persoane publice din cadrul administrației publice locale Hâncești, de comun cu specialiști atestați în domeniul construcțiilor, ar fi creat o schemă infracțională, potrivit căreia, sistematic au pretins și primit mijloace bănești în vederea recepționării finale a bunurilor imobile, din raza teritorială a raioanelor Hâncești și Ialoveni. Imobilele vizate însă erau edificate anterior, iar în alte cazuri – cu anumite abateri.

Investigațiile continuă, timp în care persoanele vizate beneficiază de prezumția nevinovăției, potrivit legii.

In this article