S-a infectat de COVID-19 în timp ce era însărcinată, iar medicii i-au mai dat o șansă la viață și fericirea de a fi mamă

Medicii antrenați în tratarea persoanelor infectate cu COVID-19 fac nu doar posibilul, dar și imposibilul pentru ca pacienții să rămână în viață. Este și cazul unei femei însărcinate,...

Medicii antrenați în tratarea persoanelor infectate cu COVID-19 fac nu doar posibilul, dar și imposibilul pentru ca pacienții să rămână în viață. Este și cazul unei femei însărcinate, căreia doctorii de la Spitalul Clinic Republican i-au mai dat o șansă la viață și fericirea de a fi mamă.

Povestea femeii dar și a medicilor-eroi este descrisă de ministrul Sănătății, Viorica Dumbrăveanu, pe pagina sa de socializare.

Natalia a aflat că este infectată, formă gravă COVID-19,  în primele zile a concediului de maternitate. Au urmat 5 săptămâni de spitalizare, în care ea a luptat pentru fiecare gură de oxigen. De patru ori a fost conectată la aparatele de respirație asistată. Prima dată s-a întâmplat în timpul operației de cezariană, iar medicii au făcut aproape imposibilul pentru a-i salva băiețelul Nikita, care s-a născut prematur, la 31 de săptămâni. Copilul este perfect sănătos, fiind internat la Institutul Mamei și Copilului. Acesta cântărește 2 kilograme și 450 de grame.

”Natalia și Nikita sunt adevărați eroi, care au luptat pentru viață – Nikita să vină pe lume, Natalia să-și vadă copii crescând. COVID-19 i-a furat Nataliei bucuria de a-și strânge în brațe bebelușul pe care l-a dus pe lume, însă cu ajutorul medicilor aceasta în curând va merge acasă. A trecut cu bine peste infecție, însă urmează o perioadă de reabilitare. „Medicii sunt îngerii mei păzitori”, mi-a spus Natalia”, împărtășește ministrul din impresiile sale în urma discuției cu pacienta.

Viorica Dumbrăveanu a făcut apel către cetățeni să respecte munca medicilor și să-i ajute în lupta cu COVID-19.

”Mă închin în fața tuturor lucrătorilor medicali care de aproape 7 luni, sunt în prima linie de luptă cu infecția COVID-19, depun eforturi supraomenești pentru ca fiecare viață de om să fie salvată”, a scris ministrul.

In this article