Rutele de maxi-taxi verificate de Poliția Capitalei și ANTA

Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău ca urmare a analizei riscurilor în domeniul transportului de călători în folos public, pe teritoriul capitalei, cît și urmare a parvenirii a...

Direcţia de Poliţie a mun. Chişinău ca urmare a analizei riscurilor în domeniul transportului de călători în folos public, pe teritoriul capitalei, cît și urmare a parvenirii a mai multor sesizări de la cetățeni, în dimineața zilelor de 4-5 februarie curent, Poliția capitalei au desfășurat activități profilactice pe segmentul transporturilor de călători în regim maxi-taxi, transmite Breaking News.

Ca rezultat fiind relevate încălcări de ordinul transportării persoanelor al căror număr depăşeşte numărul de locuri prevăzute prin caracteristica tehnică a vehiculului, neeliberarea biletelor călătorilor cît și starea tehnică a vehiculelor, astfel fiind documentate 19 contravenții, în privinţa posesorilor mijloacelor de transport cu întocmirea proceselor verbale cu privire la contravenţie în baza art. 204 alin. (7) ,, Călătoria fără bilet de călătorie’’, art. 228 alin. (2),, Încălcarea regulilor de exploatare a vehiculelor’’  și art.240 alin. (1),, Nerespectarea indicatoarelor de semnalizare  rutieră şi de acordare a priorităţii de trecere,  a altor reguli de  circulaţie rutieră ‘’ Cod Contravenţional, cu aplicarea sancţiunii principale sub formă de amendă în mărime totală de 205 unităţi convenţionale.

Totodată, scopul poliției capitalei nu a fost doar sancționarea pecuniară a șoferilor dar au fost petrecute și măsuri profilactice de informare a șoferilor, administratorilor de rute cît și propriu zis a pasagerilor.

Au fost abordate probleme precum, oprirea pentru îmbarcare/debarcare înafara stațiilor semnalizate, cauzele căderii pasagerilor și traumarea acestora, pornirea de pe loc cu ușile deschise, interzicerea fumatului și convorbirile telefonice în timpul conducerii.

In this article


Join the Conversation