Ruta de tren Chișinău – Kiev sau „Trenul Victoriei”, inclus în topul celor mai bune curse din Europa

Ghidul de turism Lonely Planet a făcut un top a celor mai bune curse de trenuri din Europa care merită să fie încercate în 2023. În lista care...

Ghidul de turism Lonely Planet a făcut un top a celor mai bune curse de trenuri din Europa care merită să fie încercate în 2023. În lista care include opt noi recomandări se regăsește și ruta de tren Chișinău- Kiev, recent relansată. 

 

Ruta de tren Chișinău – Kiev a fost inclusă în recomandări ca fiind un simbol al liniei ce salvează țara pe timp de război.

„Funcționarea neîntreruptă a căilor ferate ucrainene, mai mult sau mai puțin conform programului, a fost un simbol al rezistenței în timpul brutalei invazii rusești. Și, deși va trece ceva timp până când călătorii din afara Ucrainei vor putea din nou să ia trenul către Kiev, reluarea serviciului în noiembrie, după 24 de ani, este binevenită”, se arată în descrierea traseului.

 

De altfel, această rută a fost denumită simbolic „Trenul Victoriei”. Traseul include o oprire la gara Ungheni din vestul Moldovei, de unde se poate ajunge la Iași, România, al cărui aeroport este un punct cheie de plecare pentru refugiații ucraineni.

În lista ghidului de turism se mai regăsesc trenul de noapte de la Hamburg la Stockholm sau noile trenuri de mare viteză prin Spania și altele.

In this article