Benzile dedicate — soluție de decongestionare a traficului urban

Troleibuzele și autobuzele de pe cele mai multe linii din Capitală circulă, de câțiva ani, mai liber și reușesc să-și respecte orarul, iar, astfel, și călătorii ajung la...

Troleibuzele și autobuzele de pe cele mai multe linii din Capitală circulă, de câțiva ani, mai liber și reușesc să-și respecte orarul, iar, astfel, și călătorii ajung la timp la destinații.

Printr-o postare pe pagina sa de pe o rețea de socializare, primarul general Ion Ceban a reamintit că, până în prezent, în capitală au fost aplicate benzi dedicate transportului public pe 7 străzi. Este vorba de bulevardele Ștefan cel Mare și Grigore Vieru și străzile Aleksandr Pușkin, Mitropolit Bănulescu-Bodoni, Ion Creangă, Bogdan Voievod și Renașterii Naționale.

”Pe aceste porțiuni de drum, transportul circulă cu respectarea orarului și oamenii circulă mai ușor. Benzile pentru transportul public sunt destinate pentru mai multe mijloace de transport: troleibuze, autobuze, ambulanțe, poliție, pompieri, biciclete, trotinete”, a precizat edilul Ion Ceban.

In this article