Rușii scot din arsenal tot mai multe rachete: peste 400 de atacuri cu rachete doar în regiunea Zaporojie

Șeful Amdinistrației Militare Regionale Zaporijjia, Oleksandr Staruh, a raportat, luni, că, în ultima săptămână, invadatorii ruși au bombardat regiunea de peste 400 de ori. Jumătate dintre atacuri au...

Șeful Amdinistrației Militare Regionale Zaporijjia, Oleksandr Staruh, a raportat, luni, că, în ultima săptămână, invadatorii ruși au bombardat regiunea de peste 400 de ori. Jumătate dintre atacuri au fost lansate asupra infrastucturii civile, transmite Rador.

Potrivit oficialului, în cursul zilei de duminică, au fost înregistrate 88 de atacuri în 17 comunități. Bombardamentele nu s-au soldat cu victime.

Totodată, în cursul săptămânii trecute, trei persoane au fost ucise și alte șase au fost rănite în urma atacurilor inamice asupra regiunii Zaporijjia.

Staruh a adăugat că, având în vedere situația respectivă, 700-800 de persoane sunt evacuate zilnic din teritoriile neocupate în regiuni mai sigure din vestul şi din centrul Ucrainei. Pe de altă parte, evacuarea oamenilor din teritoriile temporar ocupate rămâne dificilă. Pe 27 noiembrie, doar 29 de persoane, inclusiv doi copii, au reușit să părăsească teritoriul controlat temporar de către ruşi. Pe parcursul săptămânii, 438 de persoane au reușit să plece, inclusiv 67 de copii

In this article