Bărbatul din Fălești care și-a determinat soția la sinucidere – condamnat la închisoare cu executare

La data de 03.11.2022, Procuratura raionului Fălești, a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința unui bărbat, învinuit de violență în...

La data de 03.11.2022, Procuratura raionului Fălești, a finisat urmărirea penală și a expediat în instanța de judecată cauza penală, în privința unui bărbat, învinuit de violență în familie care s-a soldat cu sinuciderea victimei (infracțiune prevăzută de art. 201/1 alin. (3) lit.b) din Codul penal).
În rezultatul acțiunilor de urmărire penală, întreprinse de angajații Procuraturii raionului Fălești și ai Inspectoratului de Poliție Fălești, s-a stabilit, că învinuitul, sistematic aplica violenţa asupra soţiei și a copiilor, manifestată fizic şi psihic prin amenințări verbale, înjurături şi aplicarea de lovituri.
Pe parcursul conlocuirii cu victima, pentru unele acțiuni violente, învinuitul a fost sancționat contravențional de mai multe ori.
Deși anterior a fost sancționat, învinuitul a continuat acțiunile sale infracționale, astfel că la 15.05.2022, fiind în stare de ebrietate alcoolică, aproximativ în jurul orelor 11:00, în timp ce se afla la domiciliul comun cu familia, a inițiat în prezența copiilor minori un conflict cu soția sa exprimat prin aplicarea asupra soției a multiplelor lovituri cu pumnii și picioare pe diferite părți ale corpului, cauzându-i ultimei, conform raportului de expertiza, leziuni corporale medii.
În aceeași zi, aproximativ la orele 20:30, învinuitul, încălcând ordinul de restricții emis în privința acestuia, a venit la domiciliul comun cu victima, urmare a cărui fapt victima, fiind sub influența frământărilor apăsătoare, apărute în rezultatul comportamentului agresiv al soțului, manifestat sistematic prin persecuție, jignire, înjosirea demnității, şi cauzarea vătămărilor corporale, s-a încuiat într-o odaie și în prezența fiicei minore de 10 ani, a recurs la actul de sinucidere prin strangularea cu un colan.
La moment, învinuitului se află în arest preventiv.
In this article