Rusia va organiza exerciții militare comune cu China și Iran

Rusia va organiza exerciții militare comune cu China și Iran în Golful Oman, a anunțat Ministerul chinez al Apărării într-un comunicat. Exercițiile între armatele și marinele celor trei...

Rusia va organiza exerciții militare comune cu China și Iran în Golful Oman, a anunțat Ministerul chinez al Apărării într-un comunicat.

Exercițiile între armatele și marinele celor trei țări se vor desfășura până duminică, se arată în declarație.

Chinezii au anunțat că antrenamentul militar se va baza pe exercițiile maritime comune dintre cele trei națiuni.

Rusia va organiza exerciții militare comune cu China și Iran în Golful Oman, anunță Beijingul

China a forjat un parteneriat „fără limite” cu Rusia în timpul invaziei Moscovei în Ucraina, cu aprofundarea legăturilor diplomatice și economice dintre cele două.

De asemenea, oficialii occidentali și-au exprimat anterior îngrijorarea că China ar putea lua în considerare posibilitatea de a oferi Rusiei asistență militară letală, o acuzație negată de Beijing.

Între timp, parteneriatul de apărare din ce în ce mai mare al Moscovei cu Teheranul s-a intensificat în ultimul an, în timp ce Rusia a devenit tot mai disperată după sprijin militar extern pentru războiul său împotriva Ucrainei.

O vizită a lui Xi Jinping, săptămâna viitoare, la câteva zile după ce acesta și-a asigurat un al treilea mandat ca lider al Chinei, ar avea loc mai devreme decât se aștepta anterior, potrivit CNN.

Președintele rus Vladimir Putin, care l-a invitat deja în mod public pe Xi, la Moscova, fără a preciza o dată clară, ar putea prezenta acest lucru ca pe o dovadă de sprijin pentru războiul Rusiei împotriva Ucrainei.

sursa

In this article