Avioane de vânătoare britanice și germane au interceptat un avion rusesc lângă Estonia

Avioane de vânătoare britanice și germane au interceptat o aeronavă militară a Rusiei în apropierea spațiului aerian estonian, potrivit Ministerului britanic al Apărării. Ministerul a declarat că avioanele...

Avioane de vânătoare britanice și germane au interceptat o aeronavă militară a Rusiei în apropierea spațiului aerian estonian, potrivit Ministerului britanic al Apărării.

Ministerul a declarat că avioanele Typhoon ale Royal Air Force (RAF) din cadrul 140 Expeditionary Air Wing au colaborat cu avioanele Typhoon germane pentru a escorta o aeronavă rusească IL78 Midas de realimentare în aer după ce aceasta nu a răspuns la controlul traficului aerian în Estonia.

Avioane de vânătoare britanice și germane au interceptat un avion rusesc lângă Estonia

Avionul rusesc zbura între Sankt Petersburg și Kaliningrad, o exclavă rusă care se află între Polonia și Lituania de-a lungul Mării Baltice.

În timp ce astfel de interceptări sunt o misiune de rutină a NATO, aceasta a fost prima interceptare de poliție aeriană comună a RAF alături de un Typhoon al forțelor aeriene germane.

Incidentul provocator s-a întâmplat marți, în aceeași zi în care o dronă americană a fost doborâtă de avioanele de vânătoare rusești în timp ce survola în apele internaționale din Marea Neagră.

Avioanele de război rusești, mult mai rapide, au trecut în mod repetat pe lângă Reaper-ul cu elice și au aruncat combustibil pe acesta, aparent în încercarea de a murdări camerele dronei sau de a-i deteriora ceilalți senzori, a declarat un oficial american.

Oficialii americani de rang înalt sunt îngrijorați că un fel de incident deasupra Mării Negre, inclusiv o eroare de comunicare, ar putea duce la o confruntare directă între cele NATO și Rusia, potrivit CNN.

sursa

In this article