Rusia susține că a ucis mercenari francezi în Ucraina

Franța a negat afirmațiile făcute de Rusia potrivit cărora ar exista mercenari francezi în Ucraina, relatează Sky News. Rusia l-a convocat joi pe ambasadorul francez la Ministerul de Externe....

Franța a negat afirmațiile făcute de Rusia potrivit cărora ar exista mercenari francezi în Ucraina, relatează Sky News. Rusia l-a convocat joi pe ambasadorul francez la Ministerul de Externe.

„În legătură cu distrugerea de către forțele armate ruse a unui punct de desfășurare temporară a luptătorilor străini în Harkov, printre care se aflau câteva zeci de francezi, ambasadorul francez a fost convocat la ministerul de externe”, a declarat agenția de știri rusă TASS, care o citează pe purtătoarea de cuvânt a ministerului rus de externe, Maria Zaharova.

Răspunzând unei declarații făcute la începutul acestei săptămâni de Ministerul rus al Apărării, potrivit căreia Rusia ar fi ucis mercenari francezi în Harkov, Ministerul francez de Externe a declarat că țara sa ajută Ucraina cu provizii – nu cu mercenari.

„Franța ajută Ucraina cu livrări de material militar și pregătire militară, în deplină conformitate cu dreptul internațional, pentru a ajuta Ucraina în lupta sa pentru apărarea suveranității, independenței și integrității sale teritoriale”, a declarat ministerul.

„Franța nu are mercenari, nici în Ucraina, nici în altă parte, spre deosebire de anumiți alții”, a adăugat acesta.

Miercuri, Rusia a declarat că forțele sale au efectuat cu o zi înainte un atac de precizie asupra unei clădiri care adăpostea „luptători străini” în Harkov, al doilea cel mai mare oraș ucrainean.

Ministerul Apărării de la Moscova a precizat că luptătorii erau în mare parte mercenari francezi, iar clădirea a fost distrusă și peste 60 de persoane au fost ucise.

Moscova nu a furnizat dovezi pentru această afirmație.

In this article