Bărbat, prins în flagrant în timp ce oferea servicii de migrație ilegală

Un conațional a fost reținut în timp ce asigura transportul pe teritoriul R. Moldova pentru doi cetățeni ucraineni care au traversat clandestin frontiera de stat. Totul s-a întâmplat...

Un conațional a fost reținut în timp ce asigura transportul pe teritoriul R. Moldova pentru doi cetățeni ucraineni care au traversat clandestin frontiera de stat.

Totul s-a întâmplat pe data de 17 ianuarie, în zona de frontieră din nordul țării.

Conform acțiunilor speciale de investigații s-a stabilit că moldoveanul acționa după o schemă bine pusă la punct, unde bănuitul avea rolul de a prelua și de a transporta, cu scopul părăsirii legale a teritoriului R. Moldova.

Potrivit declarațiilor și cercetărilor ulterioare, cetățenii ucraineni trebuiau să achite suma de 5.000 de dolari.

Bănuitul în vârstă de 60 de ani, originar din raionul Râșcani, implicat în organizarea migrației ilegale, a fost reținut pentru 72 de ore și plasat în izolatorul de detenție preventivă al IP Edineț, mijlocul de transport fiind indisponibilizat la sediul Direcției.

În continuare, sub conducerea Procuraturii Briceni împreună cu organul de urmărire penală sunt întreprinse măsuri procesuale în vederea documentării și atragerii la răspundere a persoanelor implicate în acțiunea ilegală, cu respectarea normelor de prezumție a nevinovăției.

Dacă va fi găsit vinovat, bănuitul riscă privațiune de libertate pe un termen de la trei la șapte ani (art. 362 al. 3) lit. a) Cod penal al R. Moldova).

In this article