Rusia susține că a scufundat ultima navă de război a Ucrainei

Rusia susține, miercuri, că a distrus ultima navă de război a forțelor navale ucrainene, despre care a spus că era staționată în portul din sudul Odesa, scrie The...

Rusia susține, miercuri, că a distrus ultima navă de război a forțelor navale ucrainene, despre care a spus că era staționată în portul din sudul Odesa, scrie The Guardian.

„La 29 mai, o lovitură de înaltă precizie a forțelor aeriene ruse asupra unui loc de ancorare a navelor din portul Odesa a distrus ultima navă de război a marinei ucrainene, „Yuri Olefirenko“”, a declarat armata rusă în briefing-ul zilnic, potrivit AFP.

AFP și The Guardian nu au putut confirma în mod independent afirmația. Un purtător de cuvânt al Forțelor Navale Ucrainene a refuzat să comenteze. Yuri Olefirenko este o navă de debarcare de dimensiuni medii pentru trupe și vehicule.

Numită pentru prima dată „Kirovograd”, nava a fost redenumită în 2016 în onoarea unui marin ucrainean ucis lângă Mariupol în 2015. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a decorat echipajul navei în iunie 2022.

In this article