Rusia susţine că a respins contraofensiva Ucrainei

Administraţia de la Moscova a anunţat, luni seară, că armata rusă a respins ofensivele ucrainene în regiunile Herson şi Mikolaiv, susţinând că forţele ucrainene au suferit pierderi semnificative,...

Administraţia de la Moscova a anunţat, luni seară, că armata rusă a respins ofensivele ucrainene în regiunile Herson şi Mikolaiv, susţinând că forţele ucrainene au suferit pierderi semnificative, informează cotidianul Le Monde.

„Au fost respinse tentativele de ofensive militare” în regiunile Herson şi Mikolaiv, în sudul Ucrainei, iar forţele militare ucrainene au înregistrat „pierderi majore”, a comunicat Ministerul rus al Apărării.

„Această nouă tentativă de operaţiuni ofensive ale inamicului a eşuat lamentabil”, a susţinut Ministerul rus al Apărării.

Directorul Administraţiei din Herson a confirmat, luni seară, începerea unei contraofensive a armatei ucrainene, cerându-le localnicilor să rămână aproape de adăposturile civile şi să nu se apropie de trupele ruse.

„Forţele armate ucrainene au lansat contraofensiva în mai multe zone din sud. Le cerem locuitorilor din Herson să urmeze instrucţiunile de securitate, să stea aproape de adăposturi şi departe de poziţiile ruse”, a declarat Iaroslav Ianuchevici, şeful Administraţiei regiunii Herson, citat de cotidianul Le Monde.

„Ceea ce se întâmplă acum este începerea unei contraofensive bine-pregătite şi echilibrate. Avioanele ucrainene parcurg linia frontului”, a declarat, la rândul său, Serghei Hlan, consilier al guvernatorului regional.

„Armata ucraineană a iniţiat acţiuni ofensive în câteva direcţii, pe frontul de sud, în scopul eliberării teritoriilor ocupate”, a declarat anterior Natalia Humeniuk, purtătorul de cuvânt al Comandamentului operaţional de sud. Operaţiunile se desfăşoară la sol şi cu sprijin aerian.

In this article