Rusia: Kievul pregătește o provocare în Transnistria. Reacția Guvernului

Regimul de la Kiev ar pregăti o ofensivă în regiunea transnistreană în viitorul apropiat, susține Ministerul Apărării rus. Potrivit oficialilor ruși, soldații ucraineni ar urma să destabilizeze situația...

Regimul de la Kiev ar pregăti o ofensivă în regiunea transnistreană în viitorul apropiat, susține Ministerul Apărării rus.

Potrivit oficialilor ruși, soldații ucraineni ar urma să destabilizeze situația din stânga Nistrului fiind îmbrăcați în uniforme ale inamicilor ruși.

”Potrivit informațiilor, în viitorul apropiat regimul de la Kiev pregătește o provocare armată împotriva Transnistriei, care va fi efectuată de unități ale forțelor armate ale Ucrainei, inclusiv cu implicarea formației naționaliste „Azov”.

Ca pretext pentru invazie, este planificată organizarea unei presupuse ofensive a trupelor ruse de pe teritoriul Transnistriei.

Pentru a face acest lucru, sabotorii ucraineni care participă la invazia în scenă vor fi îmbrăcați în uniforma personalului militar al Forțelor Armate ale Federației Ruse.

Ministerul rus al Apărării monitorizează îndeaproape situația de la granița Ucrainei cu Transnistria și este gata să răspundă oricăror schimbări în situație”, se arată în comunicat.

În urma celor apărute, Guvernul de la Chișinău a venit cu o reacție:

”Autoritățile statutului nu confirmă informația difuzată în această dimineață de Ministerul rus al Apărării. 

Facem apel la calm și invităm publicul să urmărească sursele oficiale și credibile ale Republicii Moldova. 

Instituțiile noastre cooperează cu partenerii străini și în cazul unor pericole la adresa țării vor informa neîntârziat opinia publică”, se arată în reacție.

In this article