Rusia ameninţă că va ataca soldații francezi dacă vor intra în Ucraina

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de către armata rusă, relatează...

Rusia a avertizat miercuri Franţa că, dacă preşedintele Emmanuel Macron va trimite trupe în Ucraina, atunci acestea vor fi văzute ca ţinte legitime de către armata rusă, relatează Reuters.

Preşedintele Macron a provocat controverse în februarie, spunând că nu poate exclude desfăşurarea de trupe terestre în Ucraina în viitor. Liderul francez a avertizat că, dacă Rusia va câştiga în Ucraina, atunci credibilitatea Europei va fi redusă la zero. El şi-a reconfirmat această poziţie într-un interviu recent acordat revistei The Economist.

“Este ştiut faptul că Macron însuşi explică această retorică prin dorinţa de a crea un fel de ambiguitate strategică pentru Rusia”, a comentat purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova.

“Trebuie să îl dezamăgim – pentru noi situaţia pare mai mult decât sigură”, a adăugat Zaharova într-un briefing de presă, potrivit News.ro

“Dacă francezii apar în zona de conflict, ei vor deveni în mod inevitabil ţinte pentru forţele armate ruse. Mi se pare că Parisul are deja dovada acestui lucru”, a menţionat ea.

Zaharova a precizat că Rusia vede deja un număr tot mai mare de cetăţeni francezi printre cei ucişi în Ucraina.

Rusia a declarat luni că va exersa desfăşurarea de arme nucleare tactice în cadrul unui exerciţiu militar, după ceea ce Moscova a declarat că sunt ameninţări din partea Franţei, Marii Britanii şi Statelor Unite.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article