Rusia a falsificat fotografiile folosite în prezentarea în care acuză Ucraina că pregatește o bombă murdară

Rusia a falsificat imaginile din prezentarea ministerului rus al Apararii prin care a susținut că Ucraina ar putea folosi o „bombă murdară” în război, conform presei străine. În...

Rusia a falsificat imaginile din prezentarea ministerului rus al Apararii prin care a susținut că Ucraina ar putea folosi o „bombă murdară” în război, conform presei străine.

În prezentare se spune că Ucraina ar intenţiona să folosească o „bombă murdară” pentru a provoca panica şi pentru a creşte fluxul de refugiaţi în Europa și indică o imagine cu oameni care aleargă pe străzi. La o căutare cronologică a imaginii se arată că a fost făcută pe 11 septembrie 2001 în New York, transmite breakingnews.md cu referire la protv.ro.

O altă afirmație din prezentare este că Occidentul folosește informații false pentru a provoca Rusia și a justifica acțiunile militare. Imaginea folosită în această parte a fost utilizată anterior de Rusia în 2018 când au vrut să arate cum Căștile Albe creau filme de propagandă despre atacurile false asupra civililor din Siria.

Atunci s-a demonstrat că respectiva imagine era, de fapt, o filmare din culisele filmului Revolution Man – un film împotriva Cățtilor Albe realizat în 2018 de o companie de film siriană.

O altă fotografie inclusă în prezentarea ministerului și care indică faptul că Ucraina creează o bombă murdară a fost postată online încă din 2016.

In this article