Rosian Vasiloi, șeful Poliției de Frontieră, reacționează la acuzațiile de neglijență și promite colaborarea totală cu autoritățile

Astăzi, șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a anunțat că se auto-suspendă din funcție în contextul acuzațiilor de neglijență în serviciu legate de evenimentele tragice...

Astăzi, șeful Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a anunțat că se auto-suspendă din funcție în contextul acuzațiilor de neglijență în serviciu legate de evenimentele tragice ce au avut loc la data de 30 iunie 2023, în sala de sosiri din Aeroportul Internațional Chișinău.

Ordinul de auto-suspendare a fost luat în urma emiterii unei ordonanțe de către Procurorul cu misiuni speciale din cadrul Procuraturii Generale la data de 15 septembrie 2023, în care Rosian Vasiloi a fost recunoscut în calitate de bănuit într-o anchetă privind neglijența în serviciu, transmite breakingnews.md.

Deși Procurorul nu a considerat necesară suspendarea provizorie din funcție, Rosian Vasiloi a luat decizia de a se auto-suspenda pentru a contribui la clarificarea tuturor circumstanțelor cazului. El a subliniat că este esențial ca organul de urmărire penală să colecteze toate probele și să efectueze o urmărire penală amănunțită.

În semn de respect față de instituția pe care o conduce și față de cetățenii Republicii Moldova, Rosian Vasiloi a decis să solicite acordarea unui concediu neplătit pentru o perioadă de peste 30 de zile, în timpul căreia va coopera cu autoritățile.

El a reiterat angajamentul său de a coopera cu organul de urmărire penală și de a răspunde cu demnitate și onoare acuzațiilor aduse, astfel încât adevărul să fie stabilit.

În încheiere, Rosian Vasiloi și-a exprimat condoleanțele sincere familiilor victimelor tragicului incident din Aeroportul Internațional Chișinău și a asigurat cetățenii că securitatea și integritatea frontierelor rămân prioritare în ciuda circumstanțelor. El a subliniat că unicul său interes este serviciul Patriei și a cetățeanului.

In this article