Riscă până la 7 ani de închisoare pentru jaf

Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma acțiunilor de investigație întreprinse, au reținut un individ, acesta fiind suspectat...

Ofițerii de investigație a Inspectoratului de Poliție Botanica al Direcției de Poliție a mun. Chișinău, în urma acțiunilor de investigație întreprinse, au reținut un individ, acesta fiind suspectat de comiterea unui jaf stradal. Suspectul s-a dovedit a fi în vârstă de 32 de ani originar din Capitală.

Cazul a avut loc în seara de 24 iunie, polițiștii fiind alertați de către o doamnă care a comunicat că a fost jefuită de o bijuterie, în ce se deplasa spre domiciliu, pe str. Trandafirilor. La locul faptei victima în vârstă de 64 de ani, a comunicat forțelor de ordine că în timp ce se deplasa pe stradă, a fost deposedată în mod deschis de cercelul din aur. Prejudiciul cauzat femeii constituie 3000 de lei.

Polițiștii imediat au dispus un șir de acțiuni speciale de investigație, pentru stabilirea și localizarea suspectului. Astfel în urma măsurilor individul a fost reținut și escortat la inspectorat, iar în cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vinovăția. Bărbatul s-a dovedit a fi cu antecedente penale pentru infracțiuni similare.

Bijuteria sustrasă, a fost depistată de către polițiști și a fost returnată victimei.

Tânărul a fost plasat în arest preventiv pentru termenul de 72 de ore și este cercetat penal pentru jaf, care conform legislație se pedepsește cu închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

In this article