Ministrul Agriculturii: Situația în agricultură în nordul țării este îmbucurătoare și optimistă

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, susține că situația în agricultură în nordul țării este îmbucurătoare și optimistă. Declarația a fost făcută în cadrul unei vizite...

Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Ion Perju, susține că situația în agricultură în nordul țării este îmbucurătoare și optimistă. Declarația a fost făcută în cadrul unei vizite de lucru efectuată în raioanele Sângerei și Florești.

Agricultorii din regiune au declarat că speră să obțină o cantitate medie de grâu de până la 4 tone per ha și circa 2 tone de orz la ha. Producătorii agricoli au menționat că în comparație cu sudul țării, seceta și înghețurile au afectat mai puțin nordul republicii. Potrivit datelor prezentate de minister, din cele 400 de mii ha de culturi cerealiere, seceta și înghețurile au afectat 215 mii de ha: în proporție de 25% în Nord și până la 60-80% în Centru și Sud.

Ministrul Agriculturii va discuta, săptămâna aceasta, cu reprezentanții instituțiilor bancare despre acordarea unor înlesniri pentru agricultori la achitarea creditelor, dobânzilor și a penalităților.

In this article