Ridicate șase acte de călătorie falsificate, documentat un cetățean al Afganistanului

Indici de falsificare au fost constatați în trei pașapoarte și trei cărți de identitate, care ar fi emise de autoritățile din Afganistan. Astăzi, 12 iulie curent, în cadrul...

Indici de falsificare au fost constatați în trei pașapoarte și trei cărți de identitate, care ar fi emise de autoritățile din Afganistan. Astăzi, 12 iulie curent, în cadrul controlului suplimentar asupra unui cetățean străin au fost depistate cele șase documente falsificate. 

În Aeroportul Internațional Chișinău, printre pasagerii cursei Istanbul – Chișinău a fost legitimat cetățeanul Afganistanului în vârstă de 23 de ani, care intenționa să ajungă în Ucraina, tranzitând teritoriul Republicii Moldova.

Ca urmare a discuțiilor purtate, polițiștii de frontieră au avut bănuială rezonabilă privind intențiile străinului, în context a fost luată decizia extinderii verificărilor. În rezultat, în bagajul de mână au fost depistate două plicuri sigilate înscrise pe numele unor cetățeni ai Afganistanului în care se aflau trei pașapoarte și trei cărți de identitate, la fel emise de autoritățile afgane. Toate documentele nu corespundeau ca formă și fond unor acte autentice.

Cercetările pe caz continuă, actele fiind ridicate și urmează să fie supuse expertizei. Străinului i-a fost refuzată intrarea în Republica Moldova și returnat cu următoarea cursă în țara de pornire.

In this article