Revoltător! Stoianoglo recunoaște că Procuratura presează și amenință judecătorii

Procuratura Generală își depășește grav atribuțiile amenințând judecătorii și dându-le indicații ce să facă. Cel puțin asta se înțelege din declarațiile procurorului general Alexandr Stoianoglo făcute într-un interviu...

Procuratura Generală își depășește grav atribuțiile amenințând judecătorii și dându-le indicații ce să facă. Cel puțin asta se înțelege din declarațiile procurorului general Alexandr Stoianoglo făcute într-un interviu pentru emisiunea „Politica Nataliei Morari” de la TV8, transmite breakingnews.md cu referire la timpul.md.

În prima parte a interviului, Stoianoglo a avut o retorică extrem de negativă împotriva judecătorilor, invocând că instanțele de judecată blochează mersul anchetei în dosarul furtului miliardului în care este vizat inclusiv Ilan Șor. De asemenea, procurorul general s-a ferit să vorbească de rău despre Veaceslav Platon, care ar fi regizorul Laudromatului rusesc, menționând că în alte țări implicate în spălătoria rusească, cum ar fi țările baltice, aceasta nu a fost considerată o infracțiune gravă, lăsând să se înțeleagă că și în Republica Moldova urmează să se decidă dacă a fost sau nu încălcată legea.

În schimb, Stoianoglo a recunoscut că Procuratura amenință judecătorii. El a dat drept exemplu o situație care a avut loc după reținerea celor șase persoane apropiate de Ilan Șor, în dosarul furtului miliardului, când procurorii au amenințat judecătorii și indirect le-au dat indicații asupra acțiunilor pe care să le facă.

Alexandr Stoianoglo fost acuzat în repetate rânduri că face jocurile lui Veaceslav Platon, cu care se știe de multă vreme și ar fi, potrivit mass-media, în relații foarte bune, având chiar și interese de afaceri.

In this article