Revenco îi cere lui Ceban interzicerea protestelor organizate de Șor

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, cere edilului capitalei, Ion Ceban, să solicite instanţei de judecată interzicerea protestelor organizate de Partidul „Şor”. „Șase săptămâni de șantaj asupra Capitalei și...

Ministra Afacerilor Interne, Ana Revenco, cere edilului capitalei, Ion Ceban, să solicite instanţei de judecată interzicerea protestelor organizate de Partidul „Şor”. „Șase săptămâni de șantaj asupra Capitalei și a chișinăuienilor. La 112 se înregistrează zilnic zeci de apeluri de la cetățeni, care sunt supuși presiunilor din partea celor, care se numesc protestatari, organizați de partidul Şor”, a menționat Revenco.

„6 săptămâni de şantaj asupra capitalei şi chişinăuenilor. La 112 se înregistrează zilnic zeci de apeluri de la cetăţeni, care sunt supuşi presiunilor din partea celor, care se numesc protestatari, organizaţi de partidul Şor. Zgomotul excesiv, mizeria de pe străzi, care implică riscuri sanitare, orăşeni şi jurnalişti agresaţi, persoane în stare avansată de ebrietate, limbaj licenţios – sunt doar câteva dintre încălcările pe care se plâng locuitorii capitalei.

Poliţia e la datorie şi protejează cetăţenii, dar dincolo de efortul poliţiştilor, capitala noastră este afectată de lipsa de acţiune a primarului Chişinăului. Situaţia în capitală a ajuns la limita siguranţei cetăţenilor, de aceea chem cu insistenţă Primăria Chişinău să solicite instanţei de judecată interzicerea manifestaţiilor organizate de fugarul penal Şor. Domnule primar Ceban, vă solicit să vă faceţi treaba pentru care aţi fost ales ca primar. Nu uitaţi că aţi rugat locuitorii Chişinăului să vă voteze, asigurându-i că veţi lucra doar în beneficiul lor și nu în cel al ambiţiilor dumneavoastră politice.

Dacă liniştea şi siguranţa acestor cetăţeni înseamnă ceva pentru dumneavoastră, făceţi-vă datoria şi lăsaţi campaniile electorale. Declar cu responsabilitate că poliţia acţionează şi va acţiona în mod legal, pentru păstrarea stabilităţii şi securităţii sociale, de fiecare dată când e nevoie. Protejăm dreptul la libera exprimare, dar când acesta e manipulat şi cumpărat, nu mai avem îngăduire. Ceea ce se întâmplă acum în capitală a ieşit demult din limita noţiunii de „exprimare a drepturilor democratice”. Folosirea oamenilor ca masă de manevră pentru hoţii de ţară nu are nimic în comun cu democraţia. Asigur cetăţenii că poliția este alături de ei, în drumul pe care l-am ales împreună pentru viitorul nostru, şi anume, calea europeană şi integrarea în UE”, a scris ministra.

În această noapte, în jurul orei 04:00, un grup de tineri participanți la întrunire au ridicat corturile din fața Procuraturii Generale și le-au instalat pe carosabil, blocând artera de circulație. În scurt timp, Poliția a eliberat traseul, potrivit oamenilor legii.

In this article