Reținuți după ce au sustras peste 100 de litri de motorină de la o companie de telecomunicații

Doi tineri de 18 și 26 ani, au fost reținuți de polițiști fiind suspectați că au sustras combustibil dintr-un rezervor al sistemelor GSM al unei companii de telecomunicații...

Doi tineri de 18 și 26 ani, au fost reținuți de polițiști fiind suspectați că au sustras combustibil dintr-un rezervor al sistemelor GSM al unei companii de telecomunicații din satul Cucioaia, raionul Telenești. 

La  22 martie curent, după ora 22:20, suspecții au pătruns pe teritoriul îngrădit al pilonului de susținere a sistemelor GSM, situat în extravilanul satului Cucioaia, au deteriorat lacătul inteligent și au sustras din rezervorul cabinetului energetic 195 de litri de motorină.

În urma măsurilor întreprinse, polițiștii din Telenești au stabilit identitatea suspecților și automobilul cu care aceștia se deplasau în zilele respective.  

La 26 martie, în urma perchezițiilor în locuințele suspecților au fost depistate și ridicate o rangă metalică cu care au deteriorat lacătul și o parte din motorina sustrasă.

Bărbații au fost reținuți pentru 72 de ore, iar automobilul la parcarea specială. 

Precizăm că, anterior suspecții au mai fost judecați pentru furt și au calitatea de bănuiți în săvârșirea altor două sustrageri analogice. 

Pe acest caz a fost întocmit un dosar penal sub aspectul comiterii infracțiunii de furt. Conform legislației în vigoare, persoana culpabilă de o asemenea infracțiune se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore sau închisoare de până la 4 ani.

 

In this article