Reținut și cercetat penal pentru jaf

Recent, ofițerii de investigație a Inspectoratului de poliție Botanica, au reținut un tânăr în vârstă de 19 ani, locuitor a capitalei, fiind suspectat de comiterea unui jaf. Acesta...

Recent, ofițerii de investigație a Inspectoratului de poliție Botanica, au reținut un tânăr în vârstă de 19 ani, locuitor a capitalei, fiind suspectat de comiterea unui jaf. Acesta anterior s-a dovedit a fi judecat pentru huliganism. 

La 11 noiembrie în jurul orei 04:00, un tânăr a solicitat intervenția polițiștilor sec. Botanica, comunicând că a fost agresat și deposedat în mod deschis de telefonul mobil, în timp ce se deplasa pe str. N.Zelinski.

La fața locului imediat s-a deplasat grupa operativă a Inspectoratului de Poliție Botanica și grupa specializată pe jafuri. Victima, în vârstă de 18 de ani, a declarat polițiștilor că în timp ce se îndrepta spre casă, un individ s-a apropiat și aplicând violența asupra lui, în mod deschis i-a sustras telefonul mobil de model ,,IPHONE XR”, după care  a fugit într-o direcție necunoscută. Prejudiciul   cauzat victimei a fost estimat la 17 200 lei.

Ca urmare a acțiunilor întreprinse de ofițerii de investigație și urmărire penală a IP Botanica suspectul în comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut. Suspectul a fost escortat la inspectorat iar în cadrul acțiunilor procesual penale el și-a recunoscut vina.

Tânărul a fost reținut pentru 72 de ore în Izolatorul de detenție al Direcție de Poliție a mun. Chișinău și este cercetat penal pentru jaf. Pentru fapta comisă el riscă închisoare pe un termen de la 5 la 7 ani.

In this article