Reținut pentru 72 de ore fiind suspectat de proxenetism

Un bărbat de 35 de ani, originar din mun. Chișinău, a fost reținut pentru 72 de ore fiind suspectat de proxenetism. Ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane...

Un bărbat de 35 de ani, originar din mun. Chișinău, a fost reținut pentru 72 de ore fiind suspectat de proxenetism.
Ofițerii Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al INI au stabilit că din luna decembrie a anului 2022 suspectul împreună cu alte persoane din Moldova, care la moment se află peste hotarele țării, ar fi racolat prin intermediul rețelelor de socializare mai multe tinere și le-au convins să se prostitueze contra unor sume de bani în Antalya, Turcia.
Acesta ar fi promis femeilor cu vârste cuprinse între 20 și 25 de ani, sume între 50 și 100 de euro pentru un client, iar jumătate din banii primiți reveneau suspecților.
La data de 12 ianuarie, suspectul a fost reținut în timp ce se deplasa cu una dintre tinere spre punctul de trecere al frontierei de stat, Aeroportul Internațional Chișinău și care trebuia să ajungă în Turcia.
Pe acest caz a fost inițiată o cauză penală în baza art. 220 din Codul Penal al Republicii Moldova. Conform legislației în vigoare persoanele culpabile de „Proxenetism” se pedepsesc cu închisoare de la 4 la 7 ani.

In this article