Pedeapsă de 9 ani de închisoare cu executare, pentru violență în familie soldată cu tentativă de sinucidere

La 10 ianuarie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Edineț. Astfel, prin sentința nominalizată,...

La 10 ianuarie 2023, a fost pronunțată sentința Judecătoriei Edineț, sediul Central, pe o cauza penală remisă în judecată de către Procuratura raionului Edineț.
Astfel, prin sentința nominalizată, un tânăr în vârstă de 29 de ani, originar din raionul Edineț, a fost condamnat la închisoare pe un termen de 9 ani, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip semiînchis, pentru săvârșirea infracțiunii de violență în familie soldată cu tentativa de sinucidere a victimei.
În cadrul urmăririi penale, procurorii i-au înaintat învinuirea pe faptul că, la 12 octombrie 2022, aproximativ la ora 18:00, inculpatul, fiind în stare de ebrietate alcoolică, la domiciliul comun cu bunica acestuia, în urma unui conflict, i-a aplicat utlimei, multiple lovituri cu pumnii și picioarele, provocându-i fracturi ale oaselor și alte vătămări, care conform raportului de expertiză judiciară au fost apreciate drept vătămări corporale medii.
În rezultatul acțiunilor descrise, din motive de anxietate, victima a încercat să se sinucidă prin strangulare, dаr din motive independente de voința ei, intenția nu și-a produs efectul.
Măsura preventivă (arestul preventiv) în privința inculpatului, a fost menținută de către instanța de judecată, până la intrarea sentinței de condamnare în vigoare.
Inculpatul a pledat nevinovat.
Sentința nu este definitivă și poate fi contestată cu apel în termen de 15 zile de la data pronunțării sentinței motivate, la Curtea de Apel Bălți.
In this article