Reținut de polițiștii sectorului Buiucani, după ce a jefuit un bărbat (video)

În seara de 05 februarie, Inspectoratul de Poliție a sec. Buiucani din cadrul Direcție de Poliție a mun. Chișinău a fost sesizat de către un...

În seara de 05 februarie, Inspectoratul de Poliție a sec. Buiucani din cadrul Direcție de Poliție a mun. Chișinău a fost sesizat de către un bărbat comunicând că a fost jefuit de telefonul mobil,  în timp ce se afla pe str. Calea Ieșilor.

La fața locului bărbatul în vârstă de 32 de ani, a comunicat polițiștilor că în timp ce se îndrepta spre domiciliu în preajma blocului de locuit de el s-a apropiat un tânăr și sub pretextul de-a efectua un apel telefonic, a cerut telefonul mobil. Victima a scos telefonul mobil din buzunar iar individul i l-a sustras în mod deschis și cu bunul însușit a fugit într-o direcție necunoscută.

Prin fapta dată individul a cauzat părții vătămate un prejudiciu în sumă de 12 999 lei.

Ofițerii de investigație și urmărire penală imediat au dispus mai multe acțiuni în stabilirea și reținerea suspectului.  Astfel în cadrul măsurilor întreprinse suspectul a fost identificat și reținut fiind escortat la inspectorat. Acesta s-a dovedit a fi în vârstă de 19 ani, anterior cercetat penal pentru infracțiuni analogice.

În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina.

În acest context a fost inițiată o cauză penală pentru Jaf, iar conform legislației tânărul riscă  de la 5 la 7 ani de închisoare.

In this article