Reținut de polițiști, după ce a furat trei biciclete

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Rîșcani din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, au fost sesizați în dimineața zilei de 12 martie  de un bărbat în vârstă de 43...

Polițiștii Inspectoratului de Poliție Rîșcani din cadrul Direcției de Poliție mun. Chișinău, au fost sesizați în dimineața zilei de 12 martie  de un bărbat în vârstă de 43 de ani, care a comunicat despre  faptul sustragerii a trei biciclete din scara blocului de locuit de  pe bd. Renașterii Naționale.

La fața locului,  polițiștii  au ridicat imaginile de pe camerele de supraveghere pentru a stabili circumstanțele sustragerii și persoana care ar fi  comis infracțiunea. Astfel, urmare a analizării acestora a fost stabilit momentul în care un individ a pătruns în bloc unde,  prin culegere de chei,  a pătruns în debara și a sustras bicicletele.

Prejudiciul cauzat victimei constituie 51 000 de lei.

Urmare a măsurilor întreprinse de către ofițerii de investigație și urmărire penală suspectul în comiterea infracțiunii a fost localizat și reținut.  Acesta s-a dovedit a fi un bărbat de  23 de ani, originar dintr-o localitate din raionul  Strășeni, anterior cercetat penal pentru infracțiuni analogice.

În cadrul acțiunilor procesual penale acesta și-a recunoscut vina comunicând că bicicletele sustrase le-a vândut cu  1800 de lei.

Astfel, în cadrul acțiunilor desfășurate, ofițerii de investigație  au depistat și ridicat bicicletele, care urmează a fi returnate proprietarului.

Suspectul  este cercetat penal pentru  Furt, infracțiune care conform legislației se pedepsește cu amendă în mărime de până la 67 500 lei, muncă neremunerată în folosul comunității de la 180 la 240 ore sau închisoare de până la 4 ani.

In this article