Rețineri într-un dosar de contrabandă cu droguri de peste 20 milioane lei

Două persoane implicate în cazul transmiterii celor peste 23 kg de pastile prin intermediul transmisiunilor neînsoțite au fost reținute, sub conducerea PCCOCS de către ofițerii Serviciului Vamal. Persoanele,...

Două persoane implicate în cazul transmiterii celor peste 23 kg de pastile prin intermediul transmisiunilor neînsoțite au fost reținute, sub conducerea PCCOCS de către ofițerii Serviciului Vamal.
Persoanele, un bărbat în vârstă de 24 de ani, care este și expeditorul din Cairo și complicele acestuia, un minor în vârstă de 17 ani, ambii cetățeni ai Ucrainei, s-au prezentat pentru a ridica transmisiunile neînsoțite, dar au fost reținuți de către oamenii legii.
În prezent, unul dintre cei doi bănuiți este reținut pentru 72 de ore, iar al doilea este plasat într-un centru de plasament. Conform expertizei tehnico-științifice, cele peste 23 kg de pastile conțin substanță – efedrină, precursor folosit la fabricarea drogului amfetamină. Valoarea drogului fabricat din cantitatea pastilelor depistate se estimează la peste 20 milioane lei.
Amintim, că cele 23,1 kg de pastile au fost depistate săptămâna trecută la Costești cu ajutorul câinelui de serviciu – „Vert”, fiind ascunse într-un colet neînsoțit.

In this article