Responsabilitate civică: Moldoveni demască corupția electorală predând banii poliției

Astăzi, doi locuitori dintr-o localitate din nordul Republicii Moldova au ales să predea voluntar poliției suma de bani primită în schimbul voturilor acordate la alegerile locale. Persoanele de...

Astăzi, doi locuitori dintr-o localitate din nordul Republicii Moldova au ales să predea voluntar poliției suma de bani primită în schimbul voturilor acordate la alegerile locale.

Persoanele de sex masculin și feminin care s-au prezentat la sediul Poliției au mărturisit că au fost remunerați cu suma de 1000 de lei fiecare de către reprezentanții unui partid politic, cu condiția să voteze în favoarea acestuia la alegerile locale desfășurate la data de 5 noiembrie.

Cei doi au explicat că au făcut acest gest voluntar pentru că au realizat că acțiunea lor era ilegală și au dorit să evite consecințele penale.

În contextul acestui eveniment, Poliția Națională îndeamnă toți cetățenii să-și exercite liber votul și să respecte cu strictețe prevederile legale și restricțiile stabilite în timpul desfășurării alegerilor locale.

Este important de menționat că corupția alegătorilor reprezintă o infracțiune care poate fi sancționată cu o amendă de până la 57.500 lei sau cu o pedeapsă privativă de libertate de la 1 la 5 ani pentru persoanele fizice.

In this article