Republica Moldova va primi asistență financiară din partea Băncii Mondiale pentru modernizarea sistemului de învățământ

Banca Mondială va oferi Republicii Moldova asistență financiară, sub formă de grant și de împrumut, în valoare de aproape 60 milioane de dolari pentru modernizarea sistemului de învățământ. Parlamentul...

Banca Mondială va oferi Republicii Moldova asistență financiară, sub formă de grant și de împrumut, în valoare de aproape 60 milioane de dolari pentru modernizarea sistemului de învățământ. Parlamentul a ratificat în a doua lectură trei acorduri care facilitează asistența financiară.

Banca Mondială va oferi Republicii Moldova granturi în valoare totală de 19,8 milioane de dolari și un împrumut de 40 de milioane de dolari. Resursele financiare vor fi utilizate pentru sporirea calității educației pentru copii, elevi și studenți prin crearea unor medii de învățare sigure, moderne și adaptate la necesități. Urmează a fi construite trei licee noi și reabilitate 15 școli și 15 grădinițe. De asemenea, vor fi investiți bani pentru modernizarea fizică și digitală a mediilor de învățare în aproximativ 200 de școli.

Asistența financiară va permite furnizarea materialelor moderne de predare-învățare și de joacă pentru instituțiile de educație timpurie, precum și implementarea unor intrumente de susținere a copiilor care nu reușesc la învățătură. Beneficiarii proiectelor vor fi copiii, elevii și profesorii din învățământul preșcolar, primar și general din Republica Moldova.

Acordurile vor fi implementate în perioada 2023-2027.

In this article