Republica Moldova și Regatul Țărilor de Jos vor dinamiza cooperarea economică în beneficiul cetățenilor ambelor state

Prim-ministrul Dorin Recean l-a primit într-o vizită de rămas bun pe ambasadorul Regatului Țărilor de Jos la Chișinău, cu reşedința la București, Roelof van Ees. Agenda de reforme...

Prim-ministrul Dorin Recean l-a primit într-o vizită de rămas bun pe ambasadorul Regatului Țărilor de Jos la Chișinău, cu reşedința la București, Roelof van Ees. Agenda de reforme a Guvernului orientată spre modernizarea țării noastre, procesul de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeană, dinamizarea cooperării comercial-economice, situația de securitate din regiune și poziția fermă de condamnare a războiului injust al Federației Ruse împotriva Ucrainei au fost subiectele discutate la întrevedere.

Premierul Dorin Recean a menționat că Republica Moldova este interesată de preluarea bunelor practici olandeze din sectorul agricol în beneficiul fermierilor și al oamenilor de afaceri din țara noastră, Regatul Țărilor de Jos fiind al doilea exportator mondial în domeniul agroalimentar.

„Am salutat decizia autorităților de la Haga privind deschiderea unei ambasade la Chișinău, ceea ce reconfirmă aprofundarea dialogului diplomatic, dar și oferă premise pentru intensificarea cooperării bilaterale în toate domeniile”,  a spus prim-ministrul Dorin Recean.

In this article