Reprezentanții blocului politic „Victorie” au vizitat veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei

În ajunul aniversării a 79 de ani de la înfrângerea nazismului, reprezentanții blocului politic „Victorie” au vizitat participanții la Marele Război pentru Apărarea Patriei, pentru a le aduce...

În ajunul aniversării a 79 de ani de la înfrângerea nazismului, reprezentanții blocului politic „Victorie” au vizitat participanții la Marele Război pentru Apărarea Patriei, pentru a le aduce un omagiu. În semn de recunoștința față de faptele eroice săvârșite în numele păcii, veteranii, luptătorii din spatele frontului, copiii războiului și supraviețuitorii blocadei Leningradului au fost felicitați cu flori şi cadouri. De asemenea, pentru ei a cântat o orchestră de fanfară.

 

Pe ritmurile celebrului marș “Прощание славянки”, reprezentanții blocului politic „Victorie” au intrat în casele celor cărora le datorăm cerul pașnic deasupra capului, care au luptat sau au suferit din cauza regimului nazist.
Deputații din partea fracțiunii partidului „ȘOR” au purtat discuții cu ei despre evenimentele tragice din anii Marelui Război pentru Apărarea Patriei și le-au mulțumit pentru eroism și devotament. Fie că au luptat în linia întâi sau au muncit în spatele frontului, fiecare a avut o contribuție imensă la înfrângerea inamicului.
„Acești oameni minunați au primit mici cadouri din partea noastră, ca simbol al recunoștinței și respectului față de sacrificiul lor și curajul de care au dat dovadă în timpul războiului. Echipa noastră, condusă de Ilan Șor, va rămâne mereu alături de acești eroi, pentru că faptele lor sunt înalt apreciate și nu pot fi uitate. Le vom fi recunoscători întotdeauna pentru tot ceea ce au făcut pentru țara noastră și pentru pacea de astăzi”, a declarat Reghina Apostolova.
Și deputatul Vadim Fotescu a vizitat participanții la război, exprimându-și recunoștința pentru faptele lor eroice.
„Faptele lor sunt un exemplu de devotament și patriotism pentru toate generațiile viitoare. Echipa noastră și cu mine suntem profund recunoscători pentru tot ceea ce veteranii Marelui Război pentru Apărarea Patriei au făcut pentru noi. Să nu uităm niciodată jertfa lor și să prețuim mereu libertatea și pacea pe care ne-au lăsat-o moștenire”, a spus Vadim Fotescu.
La rândul său, fostul primar al municipiului Orhei Pavel Verejanu, care a vizitat veteranii în calitate de reprezentant al blocului politic „Victorie”, a subliniat importanța păstrării pentru urmași a mărturiilor despre anii războiului crunt.
„Avem obligația morală de a transmite adevărul despre Marele Război pentru Apărarea Patriei, întrucât sunt suficienți doritori de a denatura istoria, de a distorsiona faptele și de a crea falși eroi. Este o provocare a zilelor noastre și avem misiunea sacră de a contracara toate aceste atitudini, pentru că acești oameni, care au supraviețuit războiului și ororile nazismului, nu merită să asiste la această mare nedreptate”, a declarat Verejanu.

Participanții la Marele Război pentru Apărarea Patriei le-au mulțumit reprezentanților blocului politic „Victorie” pentru grija și sprijinul constant.

In this article